Angéla

Apothekersassistent Klinische Farmacie

Als ik lekker gewerkt heb, in een ontspannen sfeer met collega’s, dan loop ik ’s avonds met een goed gevoel de deur uit.

 

Met inmiddels behoorlijk wat vlieguren op de teller mag je Angéla gerust een ervaren apothekersassistent noemen. Iemand die goed weet wat ze wil bovendien. Afwisseling in haar werk bijvoorbeeld en een goede samenwerking met collega’s, apothekers en artsen. Dit én meer vindt ze terug in haar werk als apothekersassistent Klinische Farmacie in het St. Antonius Ziekenhuis.

Wat zijn jouw belangrijkste taken als apothekersassistent?

“Ik werk drie dagen in de week, waarvan één dag als assistente onderzoeksmedicatie. Wat inhoudt dat ik geneesmiddelen voor clinical trials beheer en voorbereid. De andere twee dagen werk ik voornamelijk voor de Kinderafdeling. Iedere apothekersassistent heeft een eigen aandachtsgebied. Vanuit de klinische apotheek ben ik het eerste aanspreekpunt voor de Kinderafdeling. Ik voer gesprekken met artsen en verpleegkundigen, zorg dat de medicatie gereed is voor toediening (VTGM) en controleer bijvoorbeeld of bepaalde medicatie wel tegelijk gebruikt kan worden. Daarnaast kom ik ook bij patiënten aan bed voor een opname- of ontslaggesprek. Ik geef dan aan ouders en patiënt uitleg en advies over de medicatie. Dit maakt mijn werk leuk en ontzettend afwisselend.”

Waar krijg jij energie van?

“Heel simpel: als ik weer lekker gewerkt heb, in een ontspannen sfeer met collega’s, dan loop ik ’s avonds met een goed gevoel de deur uit. Dat kan ‘m zitten in kleine dingen, zoals laatst toen de Kinderafdeling bepaalde medicatie nodig had in de vorm van een drankje. Dit hadden we niet in huis. Dan ga ik op zoek naar een goed alternatief zodat een kind toch de medicatie kan krijgen die het nodig heeft. Zulke uitdagingen maken mijn werk leuk. Waar ik ook energie van krijg, is het geven van een klinische les aan collega’s. Dit doen we een keer in de zoveel tijd. Een of twee apothekersassistenten bereiden samen met een apotheker een les voor over een actueel thema of bepaald onderwerp uit ons vakgebied. Dit presenteer je dan aan je collega’s. Niet alleen erg leerzaam voor het team, maar zelf steek je er ook heel veel van op.”

Waarin wil jij jezelf nog verder ontwikkelen?

“Ik heb gemerkt dat presenteren voor een groep mij goed afgaat. Ook het coachen en begeleiden van nieuwe collega’s en stagiaires vind ik geweldig om te doen. Daar wil ik me verder in verdiepen. Bijvoorbeeld in de vorm van een coachingsopleiding. Die drive om continu te blijven ontwikkelen en verbeteren vind je terug in de hele werksfeer bij het St. Antonius. Je krijgt hier veel ruimte voor eigen ontwikkeling en volop mogelijkheden om constant bij te leren. Zo kun je de opleiding tot pharmacy practitioner volgen, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse symposia en kun je jezelf specialiseren richting bereidingen of patiëntenzorg.”

Wat maakt het St. Antonius voor jou zo’n inspirerende werkplek?

“Behalve de afwisseling en uitdaging, vind je hier een prettige en ontspannen werksfeer. Met ruimte voor een lolletje en humor op zijn tijd. Dat is belangrijk, want in een ziekenhuis kunnen de emoties en werkdruk soms hoog oplopen. Dan is het fijn als je samen stoom kunt afblazen. Dankzij die goede samenwerking zijn we altijd bereid om elkaar te helpen en staan we open voor andere zienswijzen. Als een collega vraagt: “Joh, waarom doen we het eigenlijk niet zus of zo”, dan wordt daar serieus naar gekeken. Zo blijven we elkaar uitdagen om de best mogelijke patiëntenzorg te leveren.”

Mijn vacatures