Igor

Manager zorg & bedrijfsvoering

Het Hartcentrum van St. Antonius loopt voorop met het toepassen en ontwikkelen van de laatste innovaties en technieken. Daar ben ik trots op.

 

Na een studie Farmacie in Utrecht en enkele jaren gewerkt te hebben als onderzoeker, maakte Igor de overstap naar consultancy om uiteindelijk in 2011 terecht te komen bij het St. Antonius Ziekenhuis. Inmiddels is hij hier manager zorg & bedrijfsvoering van het Hartcentrum. Een rol met veel verantwoordelijkheid en waarbij geen dag hetzelfde is.

Waar ben jij echt trots op in je werk?

“Het St. Antonius Hartcentrum loopt voorop met het toepassen en ontwikkelen van de laatste innovaties en technieken. Daar ben ik trots op. Bovendien vervullen wij een expertisefunctie in de regio. Patiënten die complexe zorg op het gebied van cardiologie en hartchirurgie nodig hebben, komen veelal bij ons terecht. Door de nauwe samenwerking tussen topspecialisten op het gebied van cardiologie en hart-longchirurgie bieden wij de nieuwste behandelmethoden en -technieken. Dat maakt het werken bij het Hartcentrum in het St. Antonius ontzettend interessant en uitdagend. Veel medisch technologische bedrijven zien in ons dan ook een interessante samenwerkingspartner. Wat ook weer mooie technologische ontwikkelingen met zich meebrengt. Om die expertiserol te behouden investeren we veel in scholing en opleiding via onze eigen St. Antonius Academie

 

Waaruit bestaan die ontwikkelingsmogelijkheden?

“Naast de eigen opleidingen Cardiologie en Cardiothoracale Chirurgie voor artsen, bieden we ook verschillende scholingsmogelijkheden voor verpleegkundigen. Algemeen verpleegkundigen kunnen zich onder meer specialiseren in de cardiologische zorg van waaruit zij zich ook nog weer verder kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld richting CCU-verpleegkundige of verpleegkundig specialist. Ook krijg je hier volop de kans om algemene vaardigheden te verbeteren en te werken volgens de value-based healthcare-principes

Het St. Antonius Hartcentrum heeft daarnaast een eigen Research & Development-afdeling voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Het is erg inspirerend om te werken in een omgeving waarin iedereen, van manager tot medisch specialist en van verpleegkundige tot paramedisch medewerker, bezig is met het continu verbeteren van de kwaliteit van zorg voor onze patiënten.”

Hoe is de werksfeer bij het St. Antonius?

“Als manager zorg & bedrijfsvoering kom ik met veel collega’s op verschillende niveaus binnen het ziekenhuis in aanraking. Zo vorm ik samen met twee medisch specialisten en een manager van de maatschappen het Management Team van het Hartcentrum. En dan heb ik ook nog iedere week werkoverleg met de verschillende afdelingshoofden. Wat mij altijd weer opvalt, is het enthousiasme en de trots bij iedereen over de bijzondere innovaties waar we mee bezig zijn. We vinden het belangrijk dat de medewerkers daarbij betrokken zijn én blijven. Daarom organiseren we bijeenkomsten en symposia waarbij we alle medewerkers van het Hartcentrum, zo’n 350 fte, bijpraten over deze nieuwe ontwikkelingen. Dat kan gaan over zaken als baanbrekende beeldvormingstechnieken voor een betere diagnostiek, maar ook over het optimaliseren van de patiëntenlogistiek. De mensen die bij ons werken zijn betrokken professionals die worden gedreven door het continu verbeteren van de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg. Dat maakt dat we elkaar steeds uitdagen om nóg beter te worden in ons vak. Die sfeer van continu willen verbeteren en de uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden maken van het St. Antonius – en het Hartcentrum in het bijzonder – een geweldige plek om te werken.”

Mijn vacatures