Jacqueline

Leerling-verpleegkundige

‘Ik heb altijd al voor patiënten willen zorgen’

 

Zorgen zit in haar bloed. Nadat Jacque­line met veel plezier in de ouderenzorg had gewerkt, maakte ze de overstap naar de kinderopvang toen ze zelf kinderen kreeg. Toch bleef haar grote droom om verpleegkundige te worden altijd aanwezig. Totdat ze uiteindelijk besloot te solliciteren op een leerwerkplek voor de versnelde opleiding van twee­ënhalf jaar tot verpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis.

Bevalt het om weer student te zijn?

“Het is best pittig om 36 uur per week te werken en te studeren. De opbouw van de studie is prettig, omdat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten. Ik ga twee weken naar school om vervolgens gedurende een aantal weken het geleerde in de praktijk te brengen. Zo krijg ik steeds meer kennis en verantwoordelijkheid. Nu werk ik op de afdeling Neurologie en dat bevalt goed. Vrijwel alle afdelingen in het St. Antonius hebben een leerunit. Een leer- en werkplek waar studenten en ver­pleegkundigen van verschillende niveaus elkaar uitdagen en zich ontwikkelen onder begeleiding van een leerunitcoach. Alle aspecten van de opleiding komen daarbij aan bod, van verpleegtechnische hande­lingen tot klinisch redeneren.”

Had je voordat je aan de opleiding begon een goed beeld van het beroep van ver­pleegkundige?

“Het begeleiden van en zorgen voor patiënten is iets wat ik altijd al heb willen doen. Ik wist alleen niet dat je als ver­pleegkundige zoveel verschillende verant­woordelijkheden hebt. Zo ben je het eer­ste aanspreekpunt voor patiënt en familie en regel je alles rondom het ontslag uit het ziekenhuis. Een andere belangrijke taak is het geven van voorlichting, bijvoorbeeld voor en na een operatie. Wat dat betreft is het een heel afwisselend beroep dat veel verder gaat dan alleen goede medische zorg verlenen.”

Wat betekent werken in het St. Antonius voor jou?

“Het St. Antonius is echt een deel van mijn leven geworden. De opleiding is geweldig en het is een fijne plek om te werken. Er is altijd wel een helpende hand en de colle­ga’s zijn betrokken en belangstellend naar elkaar. We zijn bovendien met een leuke groep studenten. Dankzij die goede sfeer kan ik het beste uit mijn opleiding halen.”

Mijn vacatures