Uniek: Verpleegkundigen gezocht voor ziekenhuis én herstel/revalidatiezorg

Grenzeloze samenwerking binnen de zorgketen in regio Utrecht

Vier instellingen, St. Antonius Ziekenhuis, ZorgSpectrum, AxionContinu en Careyn, bundelen hun krachten om goede, aansluitende zorg te bieden tijdens komend griepseizoen. Het St. Antonius en ZorgSpectrum startten vorig jaar als eerste van de vier partijen met de werving van verpleegkundigen die flexibel meebewegen met de pieken van het aantal patiënten tijdens het griepseizoen. Na de succesvolle pilot van vorig jaar zoeken wij opnieuw verpleegkundigen en verzorgenden die willen starten in het St. Antonius en daar ingewerkt worden voor de zorgverlening in de regionale keten. Hiermee willen de organiserende partijen een betere doorstroming in de keten te realiseren.

 

Elke winter neemt de vraag naar zorg tijdelijk toe. Met name veel ouderen worden door de griep getroffen. Het hebben van voldoende beschikbare zorgverleners in diverse zorginstellingen wordt daarbij een steeds grotere uitdaging. Het St. Antonius en de drie organisaties voor herstel- en revalidatie- en thuiszorg, ZorgSpectrum, AxionContinu en Careyn, zijn daarom vorig jaar in regionaal verband gaan samenwerken om met elkaar patiënten tijdens de winterperiode goede, aansluitende zorg te bieden. De pilot was een succes en daarom werven we ook dit jaar weer gezamenlijk verpleegkundigen en verzorgenden die breed ingezet willen worden binnen de vier instellingen. Deze verpleegkundigen bewegen gedurende de winter flexibel mee met de grillige zorgvraag en de beschikbare personele capaciteit. De vier partijen noemen het ‘grenzeloze samenwerking binnen de zorgketen’. Zij willen denken in mogelijkheden en samen zorgen voor meer kwaliteit van leven voor de patiënten in de regio.

 

Wat houdt de samenwerking in?

De vier organisaties werken samen in de werving van zogenoemde ketenverpleegkundigen en -verzorgenden; de geworven zorgverleners vormen samen een flexibel zorgteam. Dit betekent dat het team meebeweegt met de pieken in het patiëntenaanbod gedurende het griepseizoen. De partijen bewerkstelligen hierdoor een betere doorstroming in de keten. Het project wordt dit jaar gecontinueerd en verder ontwikkeld. Daarbij wordt gekeken hoe de beschikbare personele capaciteit optimaal ingezet kan worden op de plekken waar het op een bepaald moment tijdens de winterpiek het hardst nodig is.

 

Unieke kans voor verpleegkundigen en verzorgenden

De geworven zorgverleners starten bij het Flexbureau waar zij ingewerkt worden voor de zorgverlening in de keten. De zorgverleners zijn breed inzetbaar in beide type instellingen. Deze aanpak biedt een unieke kans om gedurende een half jaar ervaring op te doen met ziekenhuiszorg én de herstel-, revalidatie- en thuiszorg. Uiterlijk juni 2020 zijn de verpleegkundigen en verzorgenden, bij goed functioneren, verzekerd van een vast dienstverband bij het St. Antonius Ziekenhuis of ZorgSpectrum, AxionContinu of Careyn.

 

De vier organisaties achter dit concept

Het St. Antonius Ziekenhuis

biedt (hoog)complexe zorg op meerdere locaties (Nieuwegein, Utrecht en Woerden). Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Ruim 6.000 goed opgeleide en betrokken medewerkers zetten zich elke dag in om onze patiënten de beste zorg en service te bieden Zo werken wij dagelijks aan onze missie: Samen zorgen voor kwaliteit van leven.

Zorgspectrum

biedt waardevolle zorg met oog voor mensen die te maken krijgen met verlies aan vaardigheden en lichamelijk functioneren. We bieden diensten van lichte ondersteuning thuis tot intensieve zorg in een beschermde woonomgeving. Onze ambitie is cliënten de ondersteuning te bieden die past bij hun wensen en leefstijl. Onze goed opgeleide en betrokken medewerkers delen deze ambitie.

AxionContinu

is een zorgorganisatie voor revalidatie & herstel, verzorgd wonen en thuiszorg. Wij zijn ‘Optimisten in de zorg’ en gewend om te denken in mogelijkheden. Of dat nu volledig herstel is of het beste halen uit een situatie die hoe dan ook niet meer beter wordt. We zijn vakmensen die geen genoegen nemen met half werk en graag werken aan verbeteringen. We geloven bovendien dat zorg niet zonder aandacht kan.

Careyn

biedt zorg dichtbij: thuis en op bijna 100 locaties in Nederland. Met circa 7.000 medewerkers is Careyn één van de grootste zorgaanbieders op het gebied van wonen & zorg, thuiszorg en welzijn. Wij zetten ons in voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten: jong en oud, gezond of kwetsbaar.

 

Mijn vacatures