Kijkje binnen de afdeling Chirurgie (F3/H2)

Het St. Antonius Ziekenhuis is één van de beste chirurgische centra van Nederland. Onze chirurgen zijn trots op hun expertise in gecompliceerde chirurgische aandoeningen en zorg, maar ook op het perfectioneren van de zorg die nodig is bij veelvoorkomende, minder complexe aandoeningen. We werken met de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken en passen graag behandelingen toe die minder belastend zijn voor de patiënt. Dankzij een minder belastende ingreep verloopt het herstelproces sneller en komen complicaties minder vaak voor.

De verpleegafdeling Chirurgie (F3/H2)

De afdeling Chirurgie heeft 44 klinische bedden en 10 bedden voor dagbehandeling. Wij verplegen patiënten die komen voor algemene chirurgie, vaatchirurgie, plastische- en kaakchirurgie, oogheelkundige chirurgie, KNO en pijnbestrijding. Veel van onze patiënten komen voor innovatieve vaatbehandelingen, een van onze specialismen. Op het gebied van vaatchirurgie verwachten wij veel interessante ontwikkelingen die komende jaren. Op onze afdeling ga je, als je daar klaar voor bent, ook patiënten verplegen  die een urokinase of alteplase behandeling ondergaan.  Veel van onze patiënten verblijven doorgaans kort bij ons, dat geeft de afdeling flink dynamiek.

Een afdeling met ambities

Wij zijn een groot chirurgisch centrum en hebben ambities! Zo starten wij in april 2019 met een Complexe Zorgkamer met 4 bedden die 24/7 open zijn om patiënten die intensieve zorg nodig hebben te kunnen opvangen. Door deze patiënten binnen de Complexe Zorgkamer samen te brengen kunnen wij eventuele problemen vroegtijdig signaleren en zijn de medisch specialisten nóg dichter betrokken bij de conditie van de patiënt. Medio 2019 gaan wij starten met een acute opname afdeling waar wij patiënten met een acute chirurgische zorgvraag snel kunnen opnemen.

Werken als verpleegkundige op de afdeling F3/H2

Onze afdeling heeft een gezellig, hecht en jong team van enthousiaste collega’s die het beste willen voor de patiënt. Ons team bestaat uit verpleegkundigen, artsen, arts-assistenten, physician assistants, fysiotherapeuten, verzorgenden, zorgassistenten en secretaresses. De combinatie van algemene chirurgie en vaatchirurgie én de grote diversiteit aan patiëntengroepen en ingrepen maken het werk interessant. Op deze afdeling krijg je zowel te maken met complexe ingrepen als veel voorkomende kleine ingrepen. Dat brengt afwisseling in je werk en zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Onze afdeling is afgelopen jaar sterk gegroeid. De focus ligt op het continu verbeteren van de kwaliteit van onze zorg en het permanent kijken naar mogelijkheden hoe het nóg beter kan. Dat doen wij samen met ons betrokken team en daar zijn wij trots op!

Jezelf ontwikkelen

Op onze afdeling is volop ruimte voor ambitieuze collega’s die veel willen leren en zich graag verder willen ontwikkelen. Om te beginnen kun je op deze afdeling veel ervaring opdoen door de grote diversiteit in specialismen en patiëntengroepen. Dat is een mooie basis om je te specialiseren, bijvoorbeeld in de vaatzorg. Tweemaal per jaar bieden wij hiervoor opleidingsplaatsen aan.

Voor de behandeling van onze urokinase- en alteplasepatiënten krijg je een scholingsprogramma aangeboden bestaande uit klinische lessen en training-on-the-job. Als je de praktijktoets hiervoor goed hebt afgelegd dan kun je ook deze groep patiënten verplegen.

Ben je mbo-verpleegkundige en heb je de ambitie om hbo-verpleegkundige te worden? Wij bieden je de mogelijkheid om intern een versneld hbo-v traject te volgen.

Collega’s aan het woord

portret chirurgieverpleegkunidgen Annette & Nynke

 

“Werken als verpleegkundige in het St. Antonius is nóg leuker dan ik dacht.”

Lees hier het verhaal van Annette Lindhout en Nynke Voogsgeerd, chirurgieverpleegkundigen

 

 

Fysiotherapeut Bob zit lachtend op spinning fiets

 

“Ik vind het mooi om te zien hoe mijn werk als fysiotherapeut een directe impact heeft op de kwaliteit van leven van patiënten.”

Lees hier het verhaal van Bob Struijs, fysiotherapeut

 

 

“De patiënten die hier komen, hebben vaak het gevoel rond te lopen met een tikkende tijdbom in hun lichaam. Als het lukt om ze daarvan af te helpen, dan geeft dat veel voldoening.”

Lees hier het verhaal van Olaf Bakker, vaatchirurg

Mijn vacatures