Opleidingen

Het St. Antonius ziekenhuis biedt regelmatig opleidingen aan waarbij je werkend een (versnelde) opleiding volgt.  Wil je op de hoogte blijven van openstaande opleidingsplekken? Meld je dan aan voor een job alert , zodat je meteen kan solliciteren wanneer wij weer gaan werven voor onderstaande opleidingen.

Student verpleegkundige in opleiding
Deze opleiding is een werken-leren variant. Je wordt aangenomen door het St. Antonius Ziekenhuis en volgt samen met andere studenten de praktijkopleiding. Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht biedt in samenwerking met MBO Utrecht (regionaal opleidingsinstituut) en de Antonius Academie (opleidingscentrum van het St. Antonius Ziekenhuis) een versneld opleidingstraject tot verpleegkundige op niveau 4 aan.  Deze MBO-opleiding is volledig erkend. Na diplomering kun je je laten inschrijven in het register voor verpleegkundigen (BIG-registratie) en draag je een beschermde beroepstitel.

De opleiding duurt 2,5 jaar in plaats van 4 jaar. Onze eigen specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen verzorgen een deel van de opleiding. Op deze wijze sluiten theori en praktijk optimaal op elkaar aan. Praktijkleeropdrachten worden in het ziekenhuis individueel of in groepsverband uitgevoerd. Intensieve studiebegeleiding wordt geboden, met aandacht voor individuele studievaardigheden. Wil je meer weten over de opleiding verpleegkunde bij de St. Antonius Academie?  In de brochure verpleegkundige opleiding 2018 vertellen we je graag meer.

Toelatingseisen
Omdat het hier gaat om een versnelde opleiding, vragen wij net even iets meer van je. Om in aanmerking te komen voor deze opleiding, heb je een van de volgende vooropleidingen nodig:

 • Een verzorgende-IG (VIG) diploma: je hebt de BBL opleiding gevolgd, met als vooropleiding minimaal vmbo Theoretische Leerweg
 • Een Mbo-diploma op niveau 4 met als vooropleiding vmbo diploma Theoretische Leerweg óf een mavodiploma op D-niveau
 • Een Mbo-diploma op niveau 4 met als vooropleiding een overgangsbewijs van 4 naar 5 HAVO of een overgangsbewijs van 5 naar 6 VWO
 • Havo-diploma
 • Vwo-diploma
 • Een goede beheersing van het Nederlands binnen deze opleiding is van groot belang. Van buitenlandse sollicitanten wordt dan ook verwacht dat zij in het bezit zijn van het staatdiploma NT 2 (Nederlands als tweede taal), programma 2.

Vanwege de grote hoeveelheid reacties die wij verwachten heeft het geen zin om te solliciteren als je niet aan bovenstaande toelatingseisen voldoet. Jouw sollicitatie wordt dan niet meegenomen in de selectie. Dus check nog even goed of je voldoet aan bovenstaande eisen.

Heb je eerder een opleiding in de zorg gedaan?
Dan word je beloond op basis van de schaal behorend bij de functie die je voorafgaand aan deze opleiding vervulde en zoals deze gekend en erkend wordt in het St. Antonius.

Contactinfo

Voor  inhoudelijke vragen over de opleiding kun je contact opnemen met de St. Antonius Academie, telefoon 088-3208700. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Antonius@Work via het telefoonnummer 088-3208640. Meer informatie is ook te vinden op onze website: www.antoniusziekenhuis.nl, onder Antonius Academie.

Sollicitatieprocedure

We zijn van start gegaan met de sollicitatieprocedure voor de groep startend in maart 2019. Je kunt je tot en met 16 september 2018  inschrijven. Ga je liever voor een later startmoment, maak dan nu vast een jobalert aan!

 

 

 

 • Nieuwe vacatures

 • Jobalert/Open sollicitatie

  Wil je de nieuwste vacatures in je mailbox ontvangen? Maak bij 'abonneren' een job alert aan. Liever een open sollicitatie versturen? Klik dan hieronder op 'open sollicitatie'. Aanmelden
 • Contact

  Volg ons op

 • Naar boven ↑

  De website van het St. Antonius Ziekenhuis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

  Sluiten

  U verlaat nu de Werken-bij website van Antonius. De pagina die u wilt bezoeken is alleen te bereiken via het intranet. Buiten de muren van Antonius is deze link niet bereikbaar.