Verpleegkundigen voor ziekenhuis én herstel/revalidatiezorg

Grenzeloze samenwerking binnen de zorgketen in regio Utrecht

 

Vier instellingen, St. Antonius Ziekenhuis, ZorgSpectrum, AxionContinu en Careyn, bundelen hun krachten om goede, aansluitende zorg te bieden tijdens komend griepseizoen. Het St. Antonius en ZorgSpectrum starten als eerste van de vier partijen met de werving van verpleegkundigen die flexibel meebewegen met de pieken van het aantal patiënten tijdens het griepseizoen. Dit betekent concreet dat er verpleegkundigen gezocht worden die willen starten in het St. Antonius en daar ingewerkt worden voor de zorgverlening in de regionale keten. Met deze pilot verwachten de organiserende partijen een betere doorstroming in de keten te realiseren.

 

Elke winter neemt de vraag naar zorg tijdelijk toe. Met name veel ouderen worden door de griep getroffen. Het hebben van voldoende beschikbare zorgverleners in diverse zorginstellingen wordt daarbij een steeds grotere uitdaging. Het St. Antonius en de drie organisaties voor herstel- en revalidatiezorg, ZorgSpectrum, AxionContinu en Careyn, gaan daarom in regionaal verband samenwerken om met elkaar patiënten tijdens de winterperiode goede, aansluitende zorg te bieden. Daarom start de pilot om gezamenlijk verpleegkundigen te werven die breed ingezet willen worden binnen de vier instellingen. Deze verpleegkundigen bewegen gedurende de winter flexibel mee met de grillige zorgvraag en de beschikbare personele capaciteit. De vier partijen noemen het  ‘grenzeloze samenwerking binnen de zorgketen’. Zij willen denken in mogelijkheden en samen zorgen voor meer kwaliteit van leven voor de patiënten in de regio.

 

Wat houdt de samenwerking in?

De vier organisaties werken samen in de werving van zogenoemde ketenverpleegkundigen; de geworven verpleegkundigen vormen samen een flexibel verpleegteam. Dit betekent dat het team meebeweegt met de pieken in het patiëntenaanbod gedurende het griepseizoen. De partijen hopen hierdoor een betere doorstroming in de keten te bewerkstelligen. Hoe het er precies uit gaat zien, ligt nog niet vast. De vier partners gaan met elkaar ontdekken en ervaren hoe de beschikbare personele capaciteit optimaal ingezet kan worden op de plekken waar het op een bepaald moment tijdens de winterpiek het hardst nodig is.

 

Unieke kans voor verpleegkundigen

De geworven verpleegkundigen starten in het St. Antonius alwaar zij ingewerkt worden voor de zorgverlening in de keten. Wanneer de zorgvraag in Zorgspectrum erom vraag, vervolgt de verpleegkundige daar dus haar werk. Zo zijn deze verpleegkundigen breed inzetbaar in beide type instellingen. Voor verpleegkundigen is deze aanpak een unieke kans om gedurende een half jaar ervaring op te doen met ziekenhuiszorg én de herstel- en revalidatiezorg. Na afloop van deze pilot zijn zij, bij goed functioneren, verzekerd van een vast dienstverband bij het St. Antonius Ziekenhuis of ZorgSpectrum.

Bekijk de vacature hier.

 

De vier organisaties achter dit concept

 

Het St. Antonius Ziekenhuis

biedt (hoog)complexe zorg op meerdere locaties (Nieuwegein, Utrecht en Woerden). Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Ruim 6.000 goed opgeleide en betrokken medewerkers zetten zich elke dag in om onze patiënten de beste zorg en service te bieden Zo werken wij dagelijks aan onze missie: Samen zorgen voor kwaliteit van leven.

 

Zorgspectrum

biedt waardevolle zorg met oog voor mensen die te maken krijgen met verlies aan vaardigheden en lichamelijk functioneren. We bieden diensten van lichte ondersteuning thuis tot intensieve zorg in een beschermde woonomgeving. Onze ambitie is cliënten de ondersteuning te bieden die past bij hun wensen en leefstijl. Onze goed opgeleide en betrokken medewerkers delen deze ambitie.

 

AxionContinu

is een zorgorganisatie voor revalidatie & herstel, verzorgd wonen en thuiszorg. Wij zijn ‘Optimisten in de zorg’ en gewend om te denken in mogelijkheden. Of dat nu volledig herstel is of het beste halen uit een situatie die hoe dan ook niet meer beter wordt. We zijn vakmensen die geen genoegen nemen met half werk en graag werken aan verbeteringen. We geloven bovendien dat zorg niet zonder aandacht kan.

 

Careyn

biedt zorg dichtbij: thuis en op bijna 100 locaties in Nederland. Met circa 7.000 medewerkers is Careyn één van de grootste zorgaanbieders op het gebied van wonen & zorg, thuiszorg en welzijn. Wij zetten ons in voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten: jong en oud, gezond of kwetsbaar.

 

 

 

 

 • Nieuwe vacatures

 • Jobalert/Open sollicitatie

  Wil je de nieuwste vacatures in je mailbox ontvangen? Maak bij 'abonneren' een job alert aan. Liever een open sollicitatie versturen? Klik dan hieronder op 'open sollicitatie'. Aanmelden
 • Contact

  Volg ons op

 • Naar boven ↑

  De website van het St. Antonius Ziekenhuis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

  Sluiten

  U verlaat nu de Werken-bij website van Antonius. De pagina die u wilt bezoeken is alleen te bereiken via het intranet. Buiten de muren van Antonius is deze link niet bereikbaar.