Versnelde opleiding Mbo V niveau 4

Wij bieden, samen met het Mbo Utrecht en de St. Antonius Academie (het opleidingscentrum van het St. Antonius), een versneld opleidingstraject tot verpleegkundige op niveau 4 aan (BBL). Deze Mbo-opleiding is volledig erkend. Na diplomering kun je je laten inschrijven in het register voor verpleegkundigen (BIG-registratie).

Uniek aan deze opleiding

De opleiding duurt 2,5 jaar in plaats van 4 jaar. Onze eigen specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen verzorgen een deel van de opleiding. Daardoor sluiten theorie en praktijk optimaal op elkaar aan. Praktijkleeropdrachten worden in het ziekenhuis individueel of in groepsverband uitgevoerd. Intensieve studiebegeleiding wordt geboden, met aandacht voor individuele studievaardigheden. Wil je meer weten over de opleiding verpleegkunde bij de Antonius Academie? Alle informatie vind je in de brochure verpleegkundige opleiding.

leerling verpleegkunidge oefent reanimatie, andere leerlingen kijken toe

Opbouw van de opleiding

De opleiding begint met een theorieperiode van vijf weken, dit volg je op de Antonius Academie in Utrecht. In deze periode ga je een leerovereenkomst aan met ons. Na deze vijf weken vervolg je de opleiding op een verpleegafdeling en wisselen theorie en praktijk elkaar regelmatig af. Je loopt stage op vier verschillende afdelingen op beide locaties van ons ziekenhuis.  Vanaf dan heb je een leerarbeidsovereenkomst.

Toelatingseisen

Een versnelde opleiding stelt hoge eisen aan je inzet en motivatie, vandaar dat we net iets meer van je vragen. Om in aanmerking te komen voor deze opleiding, heb je een van de volgende vooropleidingen nodig:

  • Een verzorgende-IG (VIG) diploma: je hebt de BBL opleiding gevolgd. Let op: je hebt dan als vooropleiding minimaal een vmbo Theoretische Leerweg behaald
  • Een Mbo-diploma op niveau 4 met als vooropleiding vmbo diploma Theoretische Leerweg óf een mavodiploma op D-niveau
  • Afgeronde eerste 2 jaar van de BOL-opleiding Verpleegkunde niveau 4 (aangevuld met een aanbevelingsbrief van je studieloopbaanbegeleider en stagebegeleider). Je hebt als vooropleiding minimaal Vmbo Theoretische Leerweg
  • Een Mbo-diploma op niveau 4 met als vooropleiding een overgangsbewijs van 4 naar 5 HAVO of een overgangsbewijs van 5 naar 6 VWO
  • Havo-diploma
  • Vwo-diploma
  • Een goede beheersing van het Nederlands binnen deze opleiding is van groot belang. Van buitenlandse sollicitanten worden dan ook verwacht dat zij in het bezit zijn van het staatdiploma NT 2 (Nederlands als tweede taal), programma 2.

Startmomenten

Je kunt in maart of september starten met de opleiding.

Let op: We adviseren je om via onze site een jobalert aan te maken zodat je een berichtje ontvangt zodra de opleiding weer open staat voor inschrijvingen. Je kunt je alleen inschrijven voor deze opleiding als de vacature openstaat. Is de vacature niet meer te vinden op onze site dan hebben we meer dan voldoende kandidaten en de procedure gesloten. Voor de maart-groepen zetten we de vacature doorgaans open rond augustus/september en voor de september groep eind december begin januari.

Mijn vacatures