Vrijwilligerswerk

In het St. Antonius ziekenhuis zetten veel vrijwilligers zich in voor onze patiënten en bezoekers. Hun werk is een zeer welkome en door patiënten gewaardeerde aanvulling op het werk van onze beroepskrachten. Er zijn ruim 500 vrijwilligers die in onze organisatie werkzaam zijn. Omdat de vraag naar vrijwilligers groot is zoeken wij nog steeds enthousiaste mensen die vrijwilligerswerk willen doen.

Op locatie Nieuwegein zoeken wij voor meerdere bedrijfsonderdelen  vrijwilligers:

 • patiëntenvervoersdienst afdeling Röntgen op zaterdagochtend
 • gastvrouwen/-heren HELP-project (ondersteuning bieden aan kwetsbare ouderen)
 • vrijwilligers afdeling Intensive Care

De uren inzet ligt tussen de 3 en 5,5 uur. Dit is afhankelijk van de afdeling/project.

Wat verwachten wij van onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mensgericht en beschikken over uitstekende contactuele eigenschappen. Een fysieke conditie t.b.v. lopen/staan is van belang om patiënten te kunnen vervoeren. Daarnaast vragen wij  van de vrijwilligers een correcte houding ten opzichte van de patiënten en een collegiale opstelling naar de collega’s toe. Beschikken over een positieve en een servicegerichte instelling en zijn discreet.

Moreel contract

Alle vrijwilligers gaan een ‘moreel contract’ aan met het ziekenhuis. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar het is zeker niet vrijblijvend. De vrijwilliger kiest in vrijheid voor het verrichten van vrijwilligerswerk binnen het ziekenhuis, wat verplichtingen met zich meebrengt.

Hygiënevoorschriften

Vrijwilligers die tijdens hun werkzaamheden contact hebben met patiënten houden zich aan de daarvoor geldende hygiënevoorschriften: zoals het dragen van bedrijfskleding en het werken zonder sieraden.

Meer informatie of direct solliciteren?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de

coördinator vrijwilligerswerk, loc. Nieuwegein: 06-52741404

coördinator vrijwilligerswerk, loc. Utrecht:       06-52741395

coördinator vrijwilligerswerk, loc. Woerden     0348-427492

Zij zijn ook bereikbaar via het volgende emailadres: vrijwilligers@antoniusziekenhuis.nl

 

 

 • Nieuwe vacatures

 • Jobalert/Open sollicitatie

  Wil je de nieuwste vacatures in je mailbox ontvangen? Maak bij 'abonneren' een job alert aan. Liever een open sollicitatie versturen? Klik dan hieronder op 'open sollicitatie'. Aanmelden
 • Contact

  Volg ons op

 • Naar boven ↑

  De website van het St. Antonius Ziekenhuis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

  Sluiten

  U verlaat nu de Werken-bij website van Antonius. De pagina die u wilt bezoeken is alleen te bereiken via het intranet. Buiten de muren van Antonius is deze link niet bereikbaar.