Vrijwilligerswerk

Onze vrijwilligers zijn vaak een steun voor de patiënt. Met extra aandacht en service maken zij een ziekenhuisbezoek nét even wat aangenamer. Dat doen zij onder andere door een praatje aan te knopen, de weg te wijzen, koffie en thee te schenken en patiënten te vervoeren. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want met 700 vrijwilligers verdeeld over 3 locaties zijn zij een onmisbare schakel in het zorgproces. Zij zetten de puntjes op de i en leveren zo een waardevolle bijdrage aan onze missie Samen zorgen voor kwaliteit van leven – en daarmee aan  het goed functioneren van ons ziekenhuis.

Vrijwilligerswerk geeft niet alleen veel voldoening, het is ook een manier om jouw talenten op een zinvolle manier in te zetten. Het maakt niet uit of je gepensioneerd bent, wacht tot je aan je studie kunt beginnen of je oriënteert op een carrière in de zorg. Zo hebben we ook re-integratieplekken voor mensen die graag wat voor een ander willen betekenen, maar om wat voor reden dan ook afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook goed om te weten: veel van onze vrijwilligers stromen uiteindelijk door naar een betaalde functie in het ziekenhuis.

Wat onze vrijwilligers zo bijzonder maakt

Van student tot 65-plusser en alles ertussenin, onze vrijwilligers hebben 1 ding gemeen: ze doen graag iets voor een ander. Met een positieve instelling en hart voor de zorg zetten zij zich minimaal een dagdeel per week in voor onze patiënten en bezoekers. Uitstekende sociale vaardigheden en een goede conditie zijn daarbij onmisbaar. Met gemak leggen zij op een ochtend, middag of avond vele kilometers af om patiënten van afspraak naar onderzoek of van verpleegkamer naar kerkdienst te brengen.

In ruil daarvoor kun je als vrijwilliger rekenen op een fijne werksfeer, uitstekende begeleiding en eenmaal per jaar een spetterende feestavond voor al onze vrijwilligers. Omdat wij vrijwilligerswerk bovendien uiterst serieus nemen, krijgt iedere vrijwilliger van ons een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Ook vrijwilliger worden?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen aan onze kwaliteit van zorg, ontvangen wij met open armen. Bekijk onze actuele vacatures  voor vrijwilligerswerk of neem contact op met een van onze vrijwilligerscoördinators via:

  • coördinator vrijwilligerswerk, locatie Nieuwegein: 06 – 52 74 14 04
  • coördinator vrijwilligerswerk, locatie Utrecht en Woerden: 06 – 52 74 13 95

Of mail ons via vrijwilligers@antoniusziekenhuis.nl.

 Wij nemen graag de tijd om je goed te leren kennen en een plek te vinden die bij je past.

Stuur je motivatie en cv , dan bespreken we tijdens een kennismakingsgesprek de opties die we te bieden hebben en voor jou passend zijn.

Mijn vacatures