Dit menselijke aspect van ons werk is net zo belangrijk als onze technische vaardigheden.

13 augustus 2024

De afdeling radiologie van het St. Antonius Ziekenhuis voelt voor mij als een tweede thuis. Ik zie mijn collega's niet alleen medische professionals, maar ook mijn tweede familie. We ondersteunen en vullen elkaar aan, of het nu gaat om het delen van kennis, het samenwerken aan complexe gevallen, of simpelweg het hebben van een lach tijdens de pauze. De sfeer is altijd warm en collegiaal, waar we samen successen vieren en elkaar door moeilijke momenten heen helpen.

Aan het einde van de dag ontvang ik nog een laatste patiënt, een man die voor een controlefoto van zijn longen komt. Terwijl we naar de röntgenkamer lopen, delen we verhalen over zijn kleinkinderen en zijn hobby's. Dit menselijke aspect van ons werk is net zo belangrijk als onze technische vaardigheden. Het gaat erom dat we mensen zien als individuen, niet alleen als patiënten.

Als ik mijn jas uittrek en de deur van de afdeling achter me sluit, voel ik een diepe voldoening. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kostbare momenten met zich mee. Het is een voorrecht om te werken op een plek waar zorg en medemenselijkheid hand in hand gaan. Ik kijk al weer uit naar mijn volgende dienst.

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top