Een afwisselende werkplek waar patiënten vaak binnenkomen met grote problemen. Dankzij het multidisciplinaire behandelteam knappen veel patiënten toch weer op.
"Een afwisselende werkplek waar patiënten vaak binnenkomen met grote problemen. Dankzij het multidisciplinaire behandelteam knappen veel patiënten toch weer op. Dat vind ik mooi aan het werken op de afdeling NeurologieEen afwisselende werkplek waar patiënten vaak binnenkomen met grote problemen. Dankzij het multidisciplinaire behandelteam knappen veel patiënten toch weer op. Dat vind ik mooi aan het werken op de afdeling Neurologie. Als verpleegkundige ben ik daarbij een belangrijke schakel tussen de patiënt, de familie, de artsen en andere disciplines”, zo omschrijft Niels zijn werk als verpleegkundige op de afdeling Neurologie (B2) van het St. Antonius Ziekenhuis. Combinatie van reguliere en acute zorg
Niels werkt sinds 2021 op de afdeling en heeft altijd al een fascinatie gehad voor neurologie. De combinatie van reguliere zorg en acute zorg op de stroke-unit zorgen voor veel afwisseling en uitdaging. Elke patiënt start zo snel mogelijk met revalideren. “Door mijn werk op de afdeling en de scholingen en trainingen die ik heb gevolgd, ben ik het specialisme Neurologie beter gaan begrijpen. Ik vind de hersenen enorm boeiend omdat ze heel bepalend zijn voor het functioneren van het lichaam. Dus als daar iets mis is, heeft dat ingrijpende gevolgen voor de patiënt.”
Om senior verpleegkundige te worden op deze afdeling, doorloop je een aantal stappen. Niels kreeg als junior verpleegkundige een buddy die hem ondersteunde bij zijn ontwikkeling en waar hij altijd terecht kon voor hulp en advies. Niels: “Dat heeft mij enorm geholpen om te groeien in mijn vak en het specialisme. Ik kan niet wachten om de coördinator van dienst te zijn of te ondersteunen bij het uitvoeren van trombolyse en trombectomie.”
Een afdeling waar je je volop kan ontwikkelen
Het vakgebied neurologie biedt veel mogelijkheden om te specialiseren. Bijvoorbeeld als neuroverpleegkundige, geriatrieverpleegkundige of regieverpleegkundige. De opleiding wordt gefinancierd door het ziekenhuis en elke verpleegkundige kan tijdens de opleiding rekenen op goede begeleiding door een eigen praktijkopleider en werkbegeleider. Zo wordt de kwaliteit, kennis en kunde op de afdeling verbeterd en kunnen de verpleegkundigen zich profileren.
“Wat ik ook aantrekkelijk vind aan onze afdeling zijn de expertteams waarmee we werken. Binnen het expertteam houden we ons bezig met revaliderend werken, opname en ontslag en leren en ontwikkelen. Ook hebben we een EBP-werkgroep waarin we werken aan het verbeteren van de zorg voor de patiënt en het werk van onze collega’s. Maar het is niet alleen het werk dat mij zo aantrekt, ook de sfeer onder de collega’s is fantastisch. We hebben een perfecte combinatie tussen gezelligheid en professionaliteit, dat maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”, aldus Niels.