Over het St. Antonius Ziekenhuis

Samen zorgen voor kwaliteit van leven

In 1910 startten vijf ambitieuze artsen en de Zusters van Liefde het St. Antonius. Een unieke combinatie van mensgerichtheid en innovatiedrang heeft geleid tot een topklasse medische organisatie op 8 locaties in Midden-Nederland. Naast de algemene zorg is St. Antonius gespecialiseerd in hart & vaat, long en kanker. Vandaag de dag kenmerkt de zorg bij St. Antonius zich door een intensieve en open samenwerking met patiënten, die zelf de regie kunnen nemen over de kwaliteit van hun leven.

Ons Hartcentrum is een van de meest innovatieve hartcentra in Nederland. We behandelen vrijwel elke vorm van hartziekte.

 

Feiten & cijfers

In het St. Antonius werken ruim 6.000 medewerkers, meer dan 370 medisch specialisten, ongeveer 175 arts-assistenten en 700 vrijwilligers. Allemaal zetten ze zich dagelijks in om alle patiënten zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen en begeleiden. Vrijwel alle specialismen zijn vertegenwoordigd in ons ziekenhuis.

 

Continu verbeteren

Het St. Antonius streeft continu naar verbetering van kwaliteit, zodat de patiënt de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service krijgt die hij  verdient in een comfortabel en veilig ziekenhuis. Daarom zijn opleiding en onderzoek, naast patiëntenzorg, de belangrijkste pijlers in ons ziekenhuis

 

Ons ziekenhuis is onderdeel van Santeon, een Nederlandse ziekenhuisgroep die bestaat uit 7 ziekenhuizen verspreid over het land. We werken intensief samen om de zorg te verbeteren. Santeon is de Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Wat onze samenwerking uniek maakt, is dat onze professionals bij elkaar in de keuken kijken. Ze vergelijken de resultaten van behandelingen. En vragen zich af hoe het komt dat uitkomsten tussen ziekenhuizen verschillen, wat maakt dat een ziekenhuis het beter doet, of juist niet? De beste resultaten worden overgenomen en als standaard geïmplementeerd. Zo wordt de zorg steeds beter. Om de waarde voor onze patiënten te vergroten.

 

Werken in het St. Antonius Ziekenhuis

Samen | Betrokken | Continu verbeteren | Innovatie

Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in het grootste niet-academische topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. Ruim 6.000 betrokken collega’s halen dagelijks het beste uit zichzelf om de medische en verpleegkundige zorg en service continu te verbeteren.

We vinden de ruimte
Of het nu gaat om vakinhoudelijke ideeën of persoonlijke ontwikkeling, samen ontdekken we de mogelijkheden. Persoonlijk leiderschap is belangrijk om ideeën en plannen waar te maken. Ontdek wat jouw talent is en wat je energie en voldoening geeft, zodat we met elkaar de ruimte vinden voor jouw plek en ontwikkeling in je werk.

We gaan ervoor
Het beste van nu is morgen weer anders. Continue ontwikkeling van onze medewerkers en het verbeteren van onze patiëntenzorg staan centraal. In dialoog en met feedback, coaching en opleidingen zorgen we hiervoor. We moedigen je aan jezelf te blijven ontwikkelen en waar nodig ondersteunen we je hierbij. Vanuit nieuwsgierigheid en verwondering ontdekken en leren we. We experimenteren en leren van fouten. We zijn trots op onze resultaten en vieren onze successen. Of het nu gaat om kleine verbeteringen of grote doorbraken, we gaan ervoor.

Werk dat verrijkt
We hebben aandacht voor de mens achter de medewerker. Samen doen we ons best om van elke werkdag een goede werkdag te maken zodat je ook thuis jezelf kunt zijn. Vanuit veerkracht maken we het beste van moeilijke situaties. Gedreven mensen maken het echte verschil. Zo dragen we bij aan kwaliteit van leven.

Top Employer

In 2018 is het St. Antonius Ziekenhuis voor de 11e keer op rij gecertificeerd als een van de Top Employers Cure & Care. Wij zijn er trots op dat wij een van degenen zijn die de exclusieve certificering Top Employers Cure & Care 2018 hebben ontvangen. Het Top Employers Institute is een onafhankelijke organisatie die onderzoekt wat belangrijke werkgevers wereldwijd aan hun werknemers te bieden hebben en dit vergelijkt met de internationale standaard. In het kader van de Top Employers procedure moeten de deelnemende bedrijven een streng onderzoeksproces doorlopen. Het Top Employers Institute beoordeelt wat wij jou als werknemer aanbieden aan de hand van de volgende criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en cultuurmanagement. Wil je meer weten over de certificering en het profiel van onze onderneming als Top Employers, klik dan hier.

 

Mijn vacatures